Kolektivní vyjednávání pro rok 2021 bylo ukončeno.

V  pondělí 12. 4. 2021 bylo ukončeno kolektivní vyjednávání dohodou finálního znění Dodatku č. 3 KS. Formálně bude KV zakončeno podepsáním Dodatku č. 3 statutárními zástupci odborových organizací a zaměstnavatele, ten byl  13. 4. schválen jednateli společnosti ORLEN Unipetrol RPA s.r.o. Výsledná dohoda je reálným odrazem ekonomické situace zaměstnavatele v roce 2020, pokles rafinérských marží a situace na trhu vlivem koronavirové pandemie nepříznivě působila na náš byznys. Po 11. kolech jednání a závěrečném 12. jednání při schvalování finálních znění textů dokumentu, akceptovaly odborové organizace vstřícné změny zaměstnavatele v závěrečných dohodách a nepřistoupily v této době a situaci ke krokům, které by vedly např. ke stávce. Následně byla dohodnuta komunikace zaměstnancům. Dokument bude po podepsání dostupný na Intranetu společnosti nebo webových stránkách odborové organizace.