!!! Stávková pohotovost !!!

dovolte, abych vás seznámil s následující informací:

RP ZOO Chemopetrol a.s. rozhodla dne 22.9.2015  na svém 21. zasedání pod usnesením u-200/2015 o vyhlášení stávkové pohotovosti na podporu požadavků zaměstnanců ve firmách UNIPETROL RPA s.r.o. a UNIPETROL SERVICES  s.r.o. dne 23.9. 2015 v 8.00 hod. Důvodem je  nedohoda nad uzavřením Dodatku č. 3  ve firmě UNIPETROL RPA s.r.o. resp. Dodatku č.4 ve firmě UNIPETROL SERVICES s.r.o.

Pro úplnost informací dodávám, že dodatky byly ve své podstatě monotematické a vyjadřovaly požadavek zástupců zaměstnanců na zvýšení základních mezd od 1.8. 2015 o 8 % a to pro zaměstnance se základní mzdou do 50 000 Kč včetně. Snažili jsme se modifikovat své návrhy tak, aby k dohodě došlo. Zaměstnavatelé na žádný návrh nereflektovali. Vzhledem k tomu, že ve firmě UNIPETROL RPA s.r.o., byl vytvořen v roce 2015 za první pololetí unikátní zisk cca 5 mld.Kč a s tím byla  spojena i vysoká produktivita zaměstnanců, považují zástupci zaměstnanců své návrhy za oprávněné. Ve firmě UNIPETROL SERVICES, s.r.o. nedošlo ke zvýšení základních mezd, které by plošně reflektovalo inflaci, již od roku 2008.

Podporu stávkové pohotovosti mohou zaměstnankyně a zaměstnanci vyjadřovat připnutím stuhy v oranžové barvě, které budou distribuovány na úseky nebo k vyzvednutí na sekretariátu ZOO.